IELTS Reading Yes, No, Not Given with Answers

Sample Reading Passage 😛 TAGEND

But salt is also an essential factor. Without it, life itself is not feasible since the human body compels the mineral in order to function properly. The absorption of sodium. ions in the blood is directly related to the regulation of safe body fluid status. And while we are all familiar with its many uses in prepare, we may not be aware that this element is used in some 14,000 commercial-grade employments. From manufacturing pulp and paper to setting colors in textiles and fabric, from displaying soaps and cleansers to concluding our roads safe in winter, salt frolics an essential part in our daily lives. Salt has a long and influential character in world history. From the morning of civilization, it has been a key factor in financial, religious, social and political development in every corner of the world, it has been the subject of superstition, folklore, and war, and has even been used as currency.

Questions:

1. It is possible to live without devouring salt.

2. Sodium ions see body fluid levels.

3. Salt has only culinary uses.

4. Salt deficiency results in diseases.

5. Salt has been used as money.

Explanations:

1. It is possible to live without devouring salt.- NO

2. Sodium ions insure body fluid status.- YE

3. Salt has only culinary use.- NO

4. Salt deficiency results in diseases.- NOT GIVEN

5. Salt has been used as money.- YES

Explanation:

Now, could you approximate the reason behind the answers?

For the first question, the text clearly states that life itself is not feasible without salt. So we cannot live without depleting salt. Hence the answer is NO.

For the second question, “control” likewise means “regulate”. From the quotation we understand that sodium ions in the blood is directly related to the regulation of safe body fluid status. So the answer is YES.

For the third question, the passage clearly states that salt is used in some 14,000 commercial-grade works apart from cooking. So the answer is NO.

For the fourth evidence, it is not mentioned anywhere in the transition that a shortage of salt results in cancers. So it is NOT GIVEN

For the fifth question, “money” likewise means “currency”. From the aisle we understand that salt has been used as currency. So the answer is YES.

Also check 😛 TAGEND

IELTS Reading True False Not Given IELTS Reading IELTS Reading recent actual measure Tips to Improve IELTS Reading Skills IELTS Academic Reading test papers with reacts pdf

Read more: feedproxy.google.com

Post Author: admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *